Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z wiórkami kokosowymi

Racuchy z wiórkami kokosowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Racuchy z wiórkami kokosowymi"

Składniki

  • 5-6 szklanek mąki
  • 4 jajka
  • 3-4 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • sól
  • 6 dag drożdży
  • jabłka
  • 5 łyżek wiórek kokosowych
  • olej
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.

  2. Gdy ciasto podwoi objętość, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka i szczyptę soli, wyrabiaj ok. 15 min. Pod koniec dodaj wiórki kokosowe i pokrojone w kostkę jabłka. Odstaw do wyrośnięcia.

  3. Olej rozgrzej na patelni, łyżką włóż porcje ciasto. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsącz. Racuchy posyp cukrem pudrem.

  4. Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,50 zł.

  5. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń