Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sobota to odpowiedni czas na leniwe, rodzinne śniadanie, to danie dla miłośników cynamonu i bakalii
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 120
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 120
Składniki
1. jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek, żółtka wymieszać ze śmietaną i cukrem, dodać mąkę, sodę, cynamon i bakalie, wymieszać, białka ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z pianą, 2. rozgrzać olej ( ja smażyłam na oleju kokosowym, placuszki mają bardzo delikatny smak ), smażyć na średnim ogniu, podawać z dowolnymi dodatkami lub bez, samcznego