Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki cynamonowe

Racuszki cynamonowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 315 Ocena: 4223

Dodano:

Odsłon: 336

sobota to odpowiedni czas na leniwe, rodzinne śniadanie, to danie dla miłośników cynamonu i bakalii

Składniki

  • mąka pszenna 1 szkl
  • śmietana 18% 20 dag
  • jajka 2 szt
  • cukier 1 łyżeczka
  • cynamon
  • rodzynki, żurawina
  • soda 1/2 łyżeczki
  • olej lub olej kokosowy
  • dżem, cukier puder
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek, żółtka wymieszać ze śmietaną i cukrem, dodać mąkę, sodę, cynamon i bakalie, wymieszać, białka ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z pianą,
    2. rozgrzać olej ( ja smażyłam na oleju kokosowym, placuszki mają bardzo delikatny smak ), smażyć na średnim ogniu, podawać z dowolnymi dodatkami lub bez,



    samcznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 stycznia 2018 Jako "leniwiec" hihi, lubię takie szybkie i proste dania :)
Komu by się chciało w sobotę głowę sobie obiadem zawracać ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń