Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam nadmiar kwaśnego wiejskiego mleka,zrobiłam racuszki już nie pierwszy raz.Wyszły pyszne.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 703
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 189
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 703
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 189
Składniki
Mąkę ,mleko kwaśne,sodę, jajka roztrzepać na gładką masę,ma być gęsta, Kłaść łyżką ciasto na rozgrzany tłuszcz i piec racuszki na złoty kolor z dwóch stron. Po upieczeniu polać musem śliwkowym. Smacznego życzę!
MUS ŚLIWKOWY. Śliwki wydrylować,zalać winem i podgotować.Zblendować,dodać cynamon i cukier i gotować do dość gęstej konsystencji. Smacznego życzę!