Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuszki z piersi z kurczaka - kotlety po francusku

Racuszki z piersi z kurczaka - kotlety po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 1704

Dodano:

Odsłon: 13781

Inna wersja mięsnych kotlecików lub jak kto woli racuszków :).

Składniki

  • 500g piersi z kurczaka
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • natka pietruszki lub szczypiorek
  • 4 łyżki startego sera żółtego
  • sól pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka czyścimy z białych błonek i kroimy w małą kosteczkę.
    Do mięska dodajemy jajka,majonez,obie mąki,pokrojoną zieleninę oraz starty żółty ser.Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem :).
    na patelni rozgrzewamy olej i na gorący olej wykładamy łyżką naszą mięsną masę-tak jak pieczemy placuszki lub racuszki.
    Pieczemy z obu stron na złoty kolor i odsączamy na papierowym ręczniku :).
    Kotleciki są przepyszne :).Ja podałam te kotleciki z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem i brokułem.
    SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń