Do góry

Przetwory Przepis na:

Rajgrodzka sałatka z ogórków

Rajgrodzka sałatka z ogórków

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 151

Dodano:

Odsłon: 10201

Na zimę jak znalazł. Nie wiem co sprawia, że jest taka dobra... ale jest

Składniki

  • 4 kg ogórków
  • ½ szklanki oleju
  • ½ szklanki octu 10 %
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki soli
  • ½ kg cebuli
  • ½ kg marchwi
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki obrać i pokroić w talarki.

  2. Marchew starkować - na tarce o grubych oczkach.

  3. Cebulę pokroić w półtalarki.

  4. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i dodać: sól, cukier, ocet i olej – wymieszać
    i pozostawić na 4 godz.

  5. Po 4 godzinach sałatkę układać ciasno w słoikach , na wierzch dać 2 –3 łyżki powstałego z
    sałatki soku.

  6. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń