Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Pomidory sparz i obierz ze skóry. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę i podsmaż po kolei warzywa, zaczynając od papryki. Po kilku minutach dodaj cebulę i czosnek.
Kiedy cebula się zeszkli, dodaj cukinię, pomidory i bakłażan. Następnie wrzuć dwie łyżki ziół prowansalskich i łyżeczkę tymianku, a także sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wrzuć oliwki i podawaj.Źródło: Na żywo