Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ravioli w sosie pomidorowym"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, 1 jajka, 1 łyżki oliwy, szczypty soli i odpowiedniej ilości ciepłej wody. Rozwałkować, wycinać szklanką kółeczka, jak na pierogi.
Oba rodzaje mięsa zemleć. Wymieszać z drugim jajkiem i żółtym serem, doprawić solą i pieprzem. Napełniać farszem kółeczka ciasta, sklejać, wrzucać na osolony wrzątek i gotować, aż wypłyną. Odcedzić.
3. Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać pomidory i dusić, aż się rozpadną. Doprawić. Dodać część bazylii i oregano. Sosem polać pierożki. Udekorować resztą ziół.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium