Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Kurki oraz pieczarki oczyść, opłucz, osusz. Większe sztuki potnij. Cebule obierz, posiekaj. Rozgrzej masło z dodatkiem oliwy. Wrzuć cebule i mieszając, smaż 2 minuty. Dodaj ryż i smaż dalej, aż ziarenka zrobią się szkliste. Wtedy wlej wino i ok. 1/3 bulionu. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Następnie dolej resztę bulionu. Wrzuć grzyby. Przykryj, duś ok. 25 minut.
Pomidory umyj, oczyść pokrój w kostkę. Wrzuć do ryżu 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Ryż z grzybami zdejmij z ognia. Wymieszaj z natką oraz śmietaną, ew. dopraw do smaku.Źródło: Naj