Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto pieczarkowe dzięki różnorodnym dodatkom zaspokoi każde smakowe życzenie:))
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Składniki
Ryż gotować w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki, posolić i udusić, dolewając trochę bulionu. Pomidory zanurzyć we wrzątku, zdjąć skórkę i pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, by tłuszcz się wytopił. Pomidory i boczek wymieszać z pieczarkami, wlać pozostały bulion i zagotować. Natkę opłukać i posiekać. Gorący ryż wymieszać z pieczarkami i posypać natką pietruszki;) Rada --> Do risotta najbardziej odpowiedni jest (nie sklejający się) ryż długoziarnisty:) Smacznego!