Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i syte risotto z dodatkiem białego wina.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Składniki
Na dużej patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić, a następnie dodać pokrojony w kostkę boczek.Przykryć i dusić ok.5 minut.
Do stopionego boczku wsypać ryż i na małym ogniu smażyć ciągle mieszając, aż nabierze szklistego koloru.Po trochu dolewać gorące wino i bulion ciągle mieszając, aż ryż pochłonie całą ciecz.
Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na łyżce masła.Dodać do nich zmiażdżony czosnek i natkę pietruszki, a na koniec dodać pieprz i sól.
Gotowe pieczarki dodać do gotującego się ryżu i dusić dalej ok.5 minut.Wszystko zalać śmietaną i dokładnie wymieszać.Doprawić solą i pieprzem.
Risotto nałożyć na talerze i obficie posypać startym na drobnej tarce serem żółtym.SMACZNEGO!