Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto ze szparagami i fasolką

Risotto ze szparagami i fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 4107

Przepyszne!!!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi fasolkę szparagową ugotować na półmiękko.

  2. Na patelni roztopić część masła, dodać pokrojoną dymkę, zeszklić. Dodać suchy ryż, podlać szklanką wina, poczekać aż odparuje, po czym systematycznie podlewać bulionem, regularnie mieszając( trzeba uważać, żeby się nie przykleił). Ryż będzie gotowy po ok 20 minutach.

  3. W międzyczasie na łyżce masła podsmażyć czosnek i cukinię, jak zmięknie dodać pozostałe warzywa.

  4. Jak tylko ryż będzie gotowy, dodać szczyptę szafranu, warzywa, posiekaną natkę pietruszki i parmezan. Wszystko dokładnie wymieszać.

  5. Podawać udekorowane natką pietruszki i parmezanem.

  6. PS. Można dodawać jeszcze trochę śmietanki, wtedy jest bardziej aksamitne. Jeszcze bogatszy smak uzyskamy dodając więcej masła- niestety potrawa jest wtedy bardziej tłusta.

  7. SmacznegoPrz

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń