Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Mleko, drożdże i 7 łyżek cukru wymieszać i odstawić. Jajka ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać dodać masło - posiekać razem. Dodać ubite jajka i rozczyn z drożdży. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Następnie podzielić na 8 części, każdą rozwałkować nie zbyt cienko podzielić na 8 trójkątów. Nadzienie dowolne ( ja przeważnie daję marmoladę różaną - dżem podczas pieczenia wypływa i trudno po upieczeniu zdjąć z blaszki )