Do góry

Przekąski Przepis na:

Rogaliki - pyszne inspiracje

Rogaliki - pyszne inspiracje

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 582

Dodano:

Odsłon: 13412

Tani i prosty sposób na małe "co nie co"

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Urywać po kawałku i rozwałkowywać na placek (jak ciasto klei się do wałka posypywać mąką). Pociąć placek na 4 części i jeszcze raz tak by powstało 8 trójkątów. Na boku nakładać marmoladę i zwinąć w rulon, formować rogaliki. Znowu urywamy kawałek, rozwałkujemy placek, rozcinamy na trójkąty, nakładamy marmoladę i tak aż ciasto nam się skończy.

  2. Rozbełtać jajko smarować po wierzchu rogaliki i posypać cukrem. Rogaliki położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach aż sią zarumienią.

  3. Takie ciasto można nadziewać nie tylko marmoladą, można zrobić inny farsz z pieczarek, mięsa, jak kto woli. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nudle 19 marca 2010 Polecam ten przepis na rogaliki . Naprawde warto , Wychodza kruche i pyszne . :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kesy28 20 stycznia 2010 Z 1kg mąki wychodzi bardzo dużo rogalików, można spróbować 1/2kg mąki, 1/2 kostki margaryny, 1/2 kost. masła, 1/2 kost. smalcu, 1/2 szkl. zimnej wody, szczypta soli. Wersja do spróbowania czy napewno dobre. Naprawde polecam.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kesy28 19 stycznia 2010 Rogaliki w przepisie mają dużo tłuszczu ale po upieczeniu w ogóle tego się nie odczuwa ciasto jest bardzo kruche, blachy już się niczym nie smaruje, są bardzo pyszne.
Co do zamiany margaryny na masło to nie wiem bo nie próbowałam. Naprawdę warto SPRÓBOWAĆ!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 18 stycznia 2010 No nie wiem dziwny jakis ten ten przepis...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 18 stycznia 2010 Czy zamiast margaryny mogę dodać w całości masło?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń