Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z marmoladą

Rogaliki z marmoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 3554

Chrupiące i leciutkie rogaliki na przekąskę.....

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 200 g chudego twarogu
  • 200 g margaryny
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej
  • słoiczek marmolady smak jaki kto woli
  • szczypta soli
  • cukier puder
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twaróg przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać miękką margarynę , wsypac przesianą mąkę , sodę ,sół i wbic jedno jajko. Wyrobić ciasto , przykryć ścierką i odstawić na chwilę.

  2. Ciasto rozwałkować na cienki placek. Wyciąć z niego jednakowej wielkości trókąty. Na każdym umieścić po 1/2 łyzeczki marmolady i dokładnie zwinąć, nadając mu kształt rogalika. Blachę wyścielić papierem do pieczenia. włożyć rogaliki . Piec na złoto ok. 20 min. w temp. 180 stopni C, wyjąć , po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń