Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Cisto rozmrozić rozwałkuj. Pokrój na kwadraty o boku 10 cm a te wszerz na trójkąty
Na każdym trójkącie ułuż kostkę czekolady, zawijaj w ciasto formując rogalik. Mocno zalep brzegi aby czekolada nie wypłyneła
Rogaliki ułuż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posyp kryształkami cukru. piesz 15 min w tem. 200 stopni . Ciasto francuskie należy do niezykle pracochłonnych. Gdyby jednak ktoś chciał się z nim zmierzyć . Najpierw zagnieć ciągnące się ciasto pierogowe z dodatkiem jajka, soku z cytruny lub białego sera. Rozwałkuj go na stolnicy, przekładaj masłem, składaj na pół, wałkuj, smaruj masłem, itd., aż do całkowitego wyrobienia masła.