Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ladnie wyglada i wysmienicie smakuje. Mysle ze moze byc jadalna:) ozdoba stolu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 125
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 125
Składniki
jajka w calosci ubic z cukrem az masa bedzie gesta jak kogel-mogel. W osobnym naczyniu przesiac make z proszkiem i kakao i stopniowo i powoli dosypywac do masy jajecznej. Duza forme ( ja uzywam tej ktora byla juz w piekarniku na wyposazeniu) wylozyc papierem do pieczenia i wylac rownomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach ok 15 minut tak by ciasto nie wyschlo. Od razu po upieczeniu z ciasta zdjac papier i zwinac tam kak rolade powoli by nie peklo. pozostawic do wystygniecia.
Smietane ubic z 2 lyzkami cukru i smietan fiksem dosyc tepo. Ostudzone ciasto delikatnie rozwinac, posmarowac dzemem i rozlozyc ubita smietame. mala czesc pozostawic do dekoracji.
Rolade delikarnie zwijac tak by nie bylo przestrzeni pomiedzy kremem a cistem..Szprycka do dekoracja przyozdobic wierzch ciasta, schlodzic.