Do góry

Desery Przepis na:

Rolada czekoladowo-wisniowa

Rolada czekoladowo-wisniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 3641

Ladnie wyglada i wysmienicie smakuje. Mysle ze moze byc jadalna:) ozdoba stolu.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jajka w calosci ubic z cukrem az masa bedzie gesta jak kogel-mogel. W osobnym naczyniu przesiac make z proszkiem i kakao i stopniowo i powoli dosypywac do masy jajecznej. Duza forme ( ja uzywam tej ktora byla juz w piekarniku na wyposazeniu) wylozyc papierem do pieczenia i wylac rownomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach ok 15 minut tak by ciasto nie wyschlo. Od razu po upieczeniu z ciasta zdjac papier i zwinac tam kak rolade powoli by nie peklo. pozostawic do wystygniecia.

  2. Smietane ubic z 2 lyzkami cukru i smietan fiksem dosyc tepo. Ostudzone ciasto delikatnie rozwinac, posmarowac dzemem i rozlozyc ubita smietame. mala czesc pozostawic do dekoracji.

  3. Rolade delikarnie zwijac tak by nie bylo przestrzeni pomiedzy kremem a cistem..Szprycka do dekoracja przyozdobic wierzch ciasta, schlodzic.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń