Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada drobiowa z żurawiną

Rolada drobiowa z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2472

Dodano:

Odsłon: 21690

Dzisiaj propozycja na roladę drobiową z żurawiną , suszonym jabłkiem , natką pietruszki. Wyszła całkiem ciekawie. To doskonała propozycja na świata. Można na zimno , można na ciepło, a oto sekret zawijaska. Nici oczywiście znikną, ale jeszcze wszystko jest zbyt świeże.

Składniki

  • 1,5 kg. kurczaka
  • garść żurawiny suszonej
  • natka pietruszki,pęczek
  • jabłka suszone- garść
  • przyprawa do kurczaka
  • 3 łyżki sosu sojowego
> 6 os. > 60 min trudne przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka musimy pozbawić kości, trochę to potrwa, ale nie jest takie trudne, należy przeciąć wzdłuż piersi i następnie powoli oddzielać mięso od kości.

    Chyba najtrudniej przy udkach, ale na pewno poradzimy sobie . Jak już mamy płat mięska ze skórą, wyrównujemy, przyprawiamy sosem i przyprawą. Posypujemy natką zsiekanej pietruszki.
    Następnie rozkładamy na płacie równomiernie żurawinę i na to suszone jabłka.

    Płat rolujemy i bardzo dokładnie owijamy bawełnianą nicią.
    Musi być dobrze zaciśnięte.


    Wkładamy do żaroodpornego półmiska, jeszcze raz posypujemy przyprawą i sosem sojowym. Półmisek wysmarowany oczywiście tłuszczem.
    Pieczemy 1,5 godziny, od czasu do czasu polewając płynem, który wytworzy się podczas pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń