Do góry

Desery Przepis na:

Rolada orzechowa

Rolada orzechowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 477

Dodano:

Odsłon: 3331

Życzę smacznego.

Składniki

  • jajka, 4
  • mielone orzechy włoskie, 10dag
  • cukier, 10dag
  • bita śmietana, 25 dag
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek . Na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę . W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut , bo w przeciwnym razie rolada może się łamać. Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę . Wierzch ciasta ozdabiać również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń