Do góry

Dodatki Przepis na:

Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym

Przepis dnia 2018-11-06
Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2166 Ocena: 12465

Dodano:

Odsłon: 12670

Wspaniały dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • Składniki:
  • Szpinak mrożony 30 dag
  • Jajka 3 szt.
  • Mąka tortowa 3 łyżki
  • Mleko 2 łyżki
  • Masło 1 łyżka
  • Sól do smaku
  • Składniki na nadzienie:
  • Ziemniaki ugotowane ½ kg
  • Twaróg 20 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Tłuszcz do formy
  • Mąka pszenna do formy
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Szpinak rozmrozić i odsączyć. Ubić z białek sztywną pianę i połączyć delikatnie z żółtkami, mąką wymieszaną z mlekiem i solą do smaku, szpinakiem. Przelać do przygotowanej prostokątnej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. W międzyczasie przysmażyć na oleju posiekaną cebulę i wymieszać z ziemniakami, zmielonym serem i przyprawami do smaku. Upieczone ciasto szpinakowe posmarować przygotowanym farszem, szybko zwinąć i podawać na ciepło zamiast ziemniaków do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń