Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada szpinakowa z serkiem mascarpone"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 181
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 181
Składniki
50 minut • Porcja 155 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 12 porcji
Przygotuj nadzienie: liście szpinaku i paprykę pokrój w mniejsze kawałki. Serek wymieszaj ze śmietaną i czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Dołóż szpinak i paprykę. Dopraw solą i pieprzem.
Zrób ciasto: rozmroź szpinak, odciśnij i drobniutko posiekaj. Ubij żółtka. Dodaj obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia oraz szpinak. Pod koniec wmieszaj białka ubite na sztywno ze szczyptą soli.
3 Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10-15 min w 180°C.
Odwracając, wyjmij ciasto na zwilżoną ściereczkę. Gdy lekko przestygnie, zdejmij papier.
Posmaruj ciasto przygotowanym nadzieniem i mocno zwiń.
Roladę owiń folią i wstaw do lodówki do stężenia.Źródło: Kobieta i życie