Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada wieprzowa

Rolada wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 883

Dodano:

Odsłon: 11797

Danie na niedzielny obiad lub przyjęcie gości.

Składniki

  • Schab lub mięso od szynki, 2 duże kotlety
  • musztarda, 2 łyżki
  • Ogórek kiszony, 1 sztuka
  • marchewka, 1 sztuka
  • przyprawy:sol,pieprz, do smaku
  • olej, 3-4 łyżki
  • szynka gotowana lub wędzina, 4 plastry
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dwa dość duże kotlety schabowe bardzo cienko rozbić,posmarować muztardą.,posypać przyprawami.

  2. Na każdym kotlecie położyć po 2 plasterki szynki,kawałek ogórka i potartą na tartce marchewkę,zwinąć i spiąć wykałaczką.

  3. Rolady obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka podlać wodą lub bulionem.Dusić do miękkości.Po ugotowaniu wyjąć z garnka zrobić sos a następnie włożyć roladki.

  4. Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami i dowolną surowką.U nas na Sląsku jest to "modro kapusta".SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń