Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany schab smakuje wybornie.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 92
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1480
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 92
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1480
Składniki
Wykonanie: Schab opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć na smalcu na rumiano z każdej strony. Wlać bulion i dusić pod przykrycie przez 15-20 minut.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, posypać majerankiem, wymieszać i przysmażyć na smalcu.
Ciasto ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ułożyć schab, posmarować białkiem jaja, obłożyć połową przysmażonych jabłek, zwinąć i dokładnie zlepić brzegi. Zwinięte ciasto posmarować rozbełtanym żółtkiem i obłożyć pozostałą ilością jabłek.
Piec w temperaturze 190-200 stopni przez około 50 minut. Podawać z ziemniakami oraz spieczonymi jabłkami.