Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada wołowa z nadzieniem fasolowym"
Składniki
Przekrój mięso, aby powstał większy płat. Następnie ubij je przez folię, dobrze posól i dopraw pieprzem. Fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki, a pasteryzowaną fasolę odcedź. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Zieloną fasolkę i fasolę włóż do miski, dodaj czosnek, listki tymianku i wegetę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Mieszankę z fasoli rozłóż równomiernie na mięsie. Zwiń je mocno w roladę i przewiąż sznurkiem. Na patelni rozgrzej olej i szybko obsmaż roladę.
Przełóż ją do brytfanny, podlej małą ilością wody i duś do miękkości na małym ogniu. Gotową roladę wyjmij, sos wypiecz tak, aby został tylko tłuszcz i poprósz go mąką. Lekko podsmaż, dolewając nieco wody. Gotuj sos 15 minut.
Przecedź, dopraw solą i pieprzem. l Oczyść marchew, pokrój w plasterki i podduś na maśle. Lekko posól. Pokrój roladę, rozłóż na talerze, podlej sosem i obłóż duszoną marchewką. Udekoruj tymiankiem i podawaj.Źródło: Na żywo