Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczku"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 181
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 181
Składniki
Boczek umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Odetnij skórę i natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Pieczarki obierz i pokrój w półplasterki. Podsmaż na rozgrzanym oleju i dodaj posiekaną cebulę. Jeszcze chwilę podsmaż i odstaw do wystudzenia.
Następnie wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Całość dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Masę rozsmaruj na boczku. Zwiń roladę i zwiąż. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Oprósz majerankiem i papryką. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 70 minut w temperaturze 180° C. Podawaj na zimno z ćwikłą i marynowanymi grzybkami.Źródło: Na żywo