Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z boczku

Rolada z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczku"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Odetnij skórę i natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Pieczarki obierz i pokrój w półplasterki. Podsmaż na rozgrzanym oleju i dodaj posiekaną cebulę. Jeszcze chwilę podsmaż i odstaw do wystudzenia.

  2. Następnie wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Całość dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Masę rozsmaruj na boczku. Zwiń roladę i zwiąż. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Oprósz majerankiem i papryką. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 70 minut w temperaturze 180° C. Podawaj na zimno z ćwikłą i marynowanymi grzybkami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń