Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z indyka ze szpinakiem

Rolada z indyka ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 4568

Pieczona pierś indyka z nadzieniem ze szpinaku

Składniki

  • pierś z indyka
  • szpinak w liściach mrożony paczka
  • śmietana 18 % mały kubek
  • cebula mała
  • Czosnek 3 ząbki
  • masło klarowane do smażenia
  • masło w kostce kilka plastrów
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta nakrawamy tak, by był jak otwarta książka i lekko solimy. W między czasie, na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i zmiażdżony czosnek (praski nie posiadam i nie zamierzam posiadać, ale jak ktoś woli, to może przecisnąć przez owo ustrojstwo).

  2. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy szpinak i odparowujemy wodę. Gdy szpinak zmięknie, dodajemy mały kubek śmietany. Mieszając ładnie łączymy, dosalamy, dopieprzamy

  3. Szpinak wykładamy na rozpostartego drobia i zawijamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, na wierzch kładziemy kilka plastrów masła i zgrabnym ruchem tanecznym wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C. Potem możemy już zapomnieć o mięsiwie przynajmniej na 40-50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 02 marca 2014 Juz Cie lubie :-)) i punktuje (oczywiscie punktami) Pozdrawiam serdecznie Ciebie i rozpostartego drobia, jak go jeszcze masz :-))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń