Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na zimno z pieczywem i na ciepło z ziemniaczkami i surówką.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Składniki
1. Cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Odłóż do wystudzenia. Obie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz, potnij w cienkie paseczki. Mozzarelle osącz z zalewy, pokrój w plasterki. Bułkę pokrój na kawałki, namocz w mleku lub bulionie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem i usmażoną cebulą. Do tego wbij jajka. Dodaj ajvar albo koncentrat. Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pierzem. 2. Wyrób masę. Uformuj z niej gruby placek. Obłóż go plasterkami sera, pozostawiając wolne brzegi (po ok. 2 cm z każdej strony). Przykryj paseczkami papryki. Zwiń. Roladę ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 75 minut w 190 st. C.