Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada, która znika w ciągu jednego dnia! Przepis zaczerpnęłam ze strony "Moje wypieki".
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Przygotować biszkoptowe ciasto z 4 jaj. Białka ubijamy na sztywno. Ciągle miksując dodajemy cukier, a następnie żółtka. Do masy dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach. Wylewamy na szeroką blachę wyłożoną papierem i pieczemy od 10 do 15 minut w 180 stopniach. ( W moim piekarniku gazowym to około 15 min) Ciasto po upieczeniu jeszcze gorące zwijamy w roladę i zostawiamy do ostygnięcia. ( Ja nie zawijam w ściereczkę, tylko papier na którym piekło się ciasto)
Masa jest banalna! Ser mascarpone w temperaturze pokojowej miksujemy , dodając 5 łyżek kremu czekoladowego. Wszystko trwa około 2 minut- tylko do połączenia sera z czekoladą. Gotowe ciasto z kremem polewamy roztopioną czekoladą i wkładamy do lodówki. Masa z serka nie będzie twarda, ale nie będzie się wylewała z ciasta. PS. Do ciasta można dodać np wiśnie w alkoholu, będzie bardziej wystawne;)