Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladka z ciasta ziemniaczanego z wątróbką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1821
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1821
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Rozgnieć, połącz z mąką pszenną i ziemniaczaną, kaszą manną, żółtkami i roztopionym masłem. Całość przypraw, zagnieć.
Wątróbkę umyj, osusz, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, wątróbkę z posiekaną cebulą smaż 5 minut. Masę przypraw, wymieszaj z jajkami. Rozwałkuj ciasto, układaj farsz, ciasno zwiń.
Przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz 30 minut w temp. 180°C. Podczas pieczenia możesz ją przykryć folią. Schłodź, podawaj z sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień