Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki pieczone z musztardą i papryką.

Roladki pieczone z musztardą i papryką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 298

Dodano:

Odsłon: 691

Kruchę mięso przesycone smakiem musztardy.Polecam nie tylko na obiad,ale też jako dodatek do kanapek.

Składniki

  • schab 6-8 kotletów
  • musztarda ostra
  • papryka czerwona 1-2 szt.
  • Cebula biała
  • sól,pieprz,papryka słodka,
  • przyprawa do wieprzowiny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieram kroję w paski.Paprykę kroję na 4-6 częsci.Kotlety rozbijam,doprawiam.Na każdy kotlet wkładam łyżeczkę musztardy,kawałek papryki i paski cebuli.

  2. Zwijam jak roladki.Wkładam do rękawa do pieczenia,układając łączeniem roladek w dół.Na roladki rozkładam resztę cebuli.

  3. Piekę ok.1 godz.w 190 stopniach.Rękaw otwieram dopiero po upieczeniu,żeby mięso nie było za bardzo suche.Na ciepło są dobre na obiad,ale na zimno świetne do kanapek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń