Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 644 Ocena: 11946

Dodano:

Odsłon: 9463

Schab podany w innym wydaniu,bardzo smaczny.

Składniki

  • Schab 5-6 plastrów
  • Ser żółty 6 plasterków
  • Karczek pieczony lub szynka 6 plasterków
  • Ketchup pikantny
  • Przyprawy-pieprz,wegeta.
  • Ogórek surowy kilka plasterków
  • Papryka surowa lub z zalewy
  • Tłuszcz do smażenia,łyżka mąki
  • Średnia cebula i jabłko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pobić na cieńkie plastry,najlepiej robić to na folii.
    Posypać wegetą,pieprzem,polać ketchupem.
    Na wierzch dać paprykę,ogórek,plastry karczku lub szynki oraz ser żółty.
    Zawinąć roladki i spiąć wykałaczką.Obtoczyć w mące.

  2. Roladki dajemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron.
    Przekładamy do rondla,a na tym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone jabłko.
    Podsypujemy 1/2 łyżki mąki i chwilkę smażymy.
    Roladki zalewamy wodą tak by je tylko przykryła,dodać wegety,pieprzu i soli do smaku.
    Gotujemy około 40min.po tym czasie wrzucić podsmażoną cebulkę z jabłkiem i podgotować jeszcze 5 min.

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 08 maja 2016 Fajne :) Jabłko powoduje, że mięso kruszeje. Polecam kwaśne ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń