Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
By nie podawać wciąż klasycznego schabowego w panierce, często robię roladki z różnym nadzieniem. Dzisiaj z brzoskwinią.Smakują wybornie.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Schab pociąć na cienkie plastry. Rozbić cienko . Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło aromatem przypraw. Brzoskwinie wyjąć z puszki. Każdą połówkę przekroić na dwie części. Układać na schabie i zwijać roladki. Spiąć wykałaczkami. Panierować każdą w jajku i mące. Zrumienić na oleju z dwóch stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać klarowane masło, podlać bulionem lub rosołem i piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 170 stopni pod przykryciem. Podałam z ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków z dodatkiem czerwonej cebuli i pomidorów, skropioną olejem z suszonych pomidorów.