Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe zapiekane z marchewką

Roladki schabowe zapiekane z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 4245

Dodano:

Odsłon: 4424

Roladki schabowe nadziewane soczystą marchewką są rewelacyjne i stanowią miłą odmianę dla tradycyjnych dań.

Składniki

  • 1/2 kg schabu
  • 2 marchewki
  • 5 łyżeczek majonezu
  • 3 plastry sera żółtego
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.

  2. 2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    3. Plastry schabu solimy i przyprawiamy ziołami.

  3. 4. Następnie smarujemy cienko majonezem

  4. 5. Na majonez wykładamy marchew

  5. 6. Układamy pół plasterka sera

  6. 7. Na koniec zwijamy ciasno w roladki

  7. 8. Gotowe roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    9. Zapiekamy 35 minut w 180˚C

  8. 10. Roladki gotowe..
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego 2018 O qrka woda, ale narobiłaś mi smaka xD
Wezmę jeden kawałek na widelec i znikam ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń