Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój eksperyment w kuchni. Te roladki są niebywale smaczne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Wykonanie: Cebulę, paprykę, cukinię, pieczarki oczyścić pokroić w drobną kostkę (cukinię pokroić razem ze skórką). Na patelni rozgrzać tłuszcz, wsypać warzywa, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną i usmażyć do miękkości, następnie ostudzić. Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć, posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem. Na każdy rozbity kotlet ułożyć po plasterku sera i odpowiednią ilość farszu warzywnego, posypać szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 – 200 stopni i piec około 40 minut, polewać co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO!