Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z wkładką warzywną

Roladki wieprzowe z wkładką warzywną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2082 Ocena: 11394

Dodano:

Odsłon: 7436

Kolejny mój eksperyment w kuchni. Te roladki są niebywale smaczne.

Składniki

  • Kotlet schabowy 5 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Cukinia mała 1 szt.
  • Pieczarki 15 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Szczypiorek posiekany 2 łyżki
  • Ser żółty 5 plasterków (sprawdza się gouda)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę, paprykę, cukinię, pieczarki oczyścić pokroić w drobną kostkę (cukinię pokroić razem ze skórką). Na patelni rozgrzać tłuszcz, wsypać warzywa, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną i usmażyć do miękkości, następnie ostudzić. Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć, posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem. Na każdy rozbity kotlet ułożyć po plasterku sera i odpowiednią ilość farszu warzywnego, posypać szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 – 200 stopni i piec około 40 minut, polewać co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń