Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1064
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 129
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1064
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 129
Składniki
Liście szpinaku umyj i odciśnij na ręczniku papierowym. Cukinię umyj, osusz i pokrój w długie, cienkie plastry. Grilluj ok. 4 minut z każdej strony, aż się ładnie zrumieni.
Ser pokrusz, dodaj posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny, dokładnie wymieszaj, by masa dała się rozsmarować. Nałóż ser na plastry cukinii, dodaj liście szpinaku oraz listki bazylii. Posól, popieprz, zroluj. Podawaj np. na liściach sałaty, możesz posypać prażonymi orzeszkami lub pestkami słonecznika.
Warzywa przed grillowaniem dobrze jest skropić oliwą, żeby nie były zbyt suche. Na drugą stronę przewracaj je dopiero po zrumienieniu.
• 10 minut • dla 4 osób • cena 8 złŹródło: Show