Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z dorsza w papilocie"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 340
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 120
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 340
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 120
Składniki
Roladki: Filety z dorsza opłucz, osusz. Podziel je na porcje. Oprósz z obu stron solą i pieprzem, odstaw.
Szpinak przebierz, odetnij ogonki, liście umyj i osącz. Na patelni rozgrzej masło i 50 ml oliwy, wrzuć szpinak, smaż ok. 2-3 min: ma zwiotczeć i puścić sok. Zdejmij go z patelni i odciśnij.
Na filetach umieść porcje liści szpinaku, zwiń, zepnij wykałaczkami. Ułóż każdą roladkę na papierze do pieczenia, skrop resztą oliwy. Zwiń papiloty. Piecz 10-15 min w 200°C (czas zależy od grubości filetów).
Kaszę ugotuj na sypko. Burak pokrój w kostkę. Cukinię pokrój w półplasterki, podsmaż na oliwie 3-4 min. Jarmuż umyj, osusz, porwij na kawałeczki. Burak wymieszaj z kaszą, potem z resztą składników. Kaszą obłóż roladki.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie