Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z dorsza w papilocie

Roladki z dorsza w papilocie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Roladki z dorsza w papilocie"

Składniki

  • ok. 70 dag filetów z dorsza (2 długie filety lub 4 krótkie)
  • 40 dag szpinaku w liściach
  • 10 dag masła
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz czarny albo cytrynowy. Kasza: 20-30 dag kaszy pęczak
  • jęczmiennej perłowej albo gryczanej palonej
  • 20 dag jarmużu
  • 30 dag cukinii
  • duży burak ugotowany lub upieczony
  • 4-5 łyżek nasion słonecznika
  • 100 ml oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno
  • łyżka oliwy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Roladki: Filety z dorsza opłucz, osusz. Podziel je na porcje. Oprósz z obu stron solą i pieprzem, odstaw.

  2. Szpinak przebierz, odetnij ogonki, liście umyj i osącz. Na patelni rozgrzej masło i 50 ml oliwy, wrzuć szpinak, smaż ok. 2-3 min: ma zwiotczeć i puścić sok. Zdejmij go z patelni i odciśnij.

  3. Na filetach umieść porcje liści szpinaku, zwiń, zepnij wykałaczkami. Ułóż każdą roladkę na papierze do pieczenia, skrop resztą oliwy. Zwiń papiloty. Piecz 10-15 min w 200°C (czas zależy od grubości filetów).

  4. Kaszę ugotuj na sypko. Burak pokrój w kostkę. Cukinię pokrój w półplasterki, podsmaż na oliwie 3-4 min. Jarmuż umyj, osusz, porwij na kawałeczki. Burak wymieszaj z kaszą, potem z resztą składników. Kaszą obłóż roladki.

  5. czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,90 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń