Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z grilla

Roladki z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Roladki z grilla"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Witaminy z grilla

  2. Bakłażana i cukinię pokrój w cienkie plastry (możesz do tego użyć tarkę do sera). Warzywa posyp delikatnie solą oraz pieprzem i poczekaj chwilę, aż puszczą sok. Zetrzyj go ręcznikiem papierowym.

  3. Ułóż plasterki cukinii i bakłażana na srebrnej, jednorazowej tacce i postaw na rozpalonym wcześniej grillu.

  4. Serek wymieszaj z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i posiekanym szczypiorkiem.

  5. Każdy grillowany plaster warzyw posmaruj serkiem, a następnie połóż pasek sera pleśniowego i zwiń w ruloniki.

  6. Powstałe roladki zawiń zblanszowanym we wrzątku szczypiorkiem i zawiąż na kokardkę.

  7. Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń