Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z karkówki i białej kiełbasy

Przepis dnia 2018-12-08
Roladki z karkówki i białej kiełbasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1892 Ocena: 43435

Dodano:

Odsłon: 1624

Wykwintna wyżerka dla mięsożerców ;) Mięso z mięsem w mięsnym sosie :P Do tego porcja pyrów i zasmażanej kapust :P nic, tylko leżakować po takiej porcji ;)

Składniki

  • 4 plastry karkówki wieprzowej
  • 4 pętka białej kiełbasy
  • 4 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 4 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka mąki
  • sól,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso rozbijamy, z jednej strony oprószamy solą i pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą.
    Z kiełbas usuwamy osłonki.
    Każdą zawijamy w mięso, obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Roladki przekładamy do rondla. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 120 min.
    Na tłuszczu ze smażenia podsmażamy mąkę na rumiano, dodajemy bulion z duszenia, dokładnie rozrabiamy i dodajemy do całości. Chwilę dusimy, mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń