Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z karkówki nadziewane kaszanką smażoną z cebulką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę obieram, płuczę, dość drobno siekam. Szklę na łyżce oleju. Dodaję pokrojoną na kawałeczki kaszankę i smażę przez kilka minut, mieszając cały czas (kaszanka łatwo przywiera). Studzę i ewentualnie doprawiam, np. majerankiem.Karkówkę kroję w plastry o grubości 1 cm. Cienko je rozbijam, oprószam solą oraz pieprzem.
Na każdym plastrze mięsa rozsmarowuję porcję kaszanki. Zwijam ciasne roladki i spinam je wykałaczkami. Roladki podsmażam ze wszystkich stron na mocno rozgrzanej patelni bez dodatkowego tłuszczu.
Przekładam do garnka, zalewam 1 szkl. gorącej wody i gotuję pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30 minut (aż mięso będzie miękkie). Gotowe roladki przekładam na talerz, trzymam w cieple.
Mąkę ziemniaczaną mieszam ze śmietaną i wlewam do wywaru z gotowania roladek. Podgrzewam. Częścią sosu polewam mięso, a resztę podaję w sosjerce.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>
Porcja zawiera ok. 480 kcal
Porcja kosztuje ok. 3,50 zł
ok. 70 minŹródło: Tina