Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z pieczarkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Pieczarki oraz warzywa obieram i myję. Pieczarki tnę w plasterki, cebulę siekam, marchew i seler trę na tarce o dużych otworkach.
Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, smażę grzyby z cebulą, dodaję resztę warzyw. Smażę, aż wyparuje woda. Przyprawiam solą i pieprzem. Dodaję bazylię, ser i 3 łyżki keczupu, studzę.
Filety rozcinam na pół, każdy rozbijam, solę i pieprzę. Rozkładam na nich farsz i zwijam. Roladki panieruję w mące, potem w jajkach rozmąconych z resztą keczupu oraz w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju.Źródło: Tina