Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kurczaka ze śliwkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Filety umyj, oczyść i rozbij drewnianym tłuczkiem. Każdy kotlet natrzyj solą oraz mielonym czarnym pieprzem i oprósz cynamonem.
Zalej mięso octem winnym, wymieszanym z imbirem, startym na tarce o najdrobniejszych oczkach, po czym wstaw do lodówki na pół godziny.
Następnie rozłóż na każdym kotlecie po plastrze szynki, ćwierć łyżeczki natki pietruszki i kilka śliwek.
Zwiń mięso w roladki, zapanieruj w jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym oleju. Danie podawaj z warzywami.Źródło: Kurier TV