Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z mięsa mielonego

Roladki z mięsa mielonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4788

Dodano:

Odsłon: 26982

Roladki z mięsa mielonego to kolejna alternatywa do zwykłego mielonego. Fakt faktem przepis wymaga odrobiny zdolności manualnych ale dacie sobie na pewno radę skoro ja dałem.

Składniki

  • 60 dag mięsa mielonego
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • ok 4 łyżek bułki tartej
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • papryczka chilli - jeśli chcecie jak ja na pikantnie
3-4 os. 30 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę, czosnek i papryczkę chilli bardzo drobno szatkuję ( użyłem robota ). Zszatkowane dodaję do mięsa, wbijam jajko, dosypuję bułkę tartą i dokładnie mieszam doprawiając solą i pieprzem.
    Gotowe mięso dzielę na 4 części i każdą formuję na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Najlepiej zrobić to na foli i macie z bambusa która pomaga zwinąć mięso w roladkę. Na każdy z "placków" kładę plaster szynki i sera oraz grubą frytkę z jabłka. Całość zręcznie zawijam.
    Smażę na dobrze rozgrzanej oliwie po kilkanaście sekund z każdej strony a następnie już na gotowy złoty kolor.
    Podane z ziemniaczkami i buraczkami smakuje świetnie a szczególnie ten rozpływający się ser i smak pieczonego jabłka w każdym kęsie roladki.

    Takie oraz inne pomysły na obiad znajdziesz na :
    http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2015/01/roladki-z-miesa-mielonego.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniakoc 21 października 2015 Robie takie czasem na obiadzik ale dodaje pieczarki jeszcze do tego.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń