Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą

Roladki  z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 287

Dodano:

Odsłon: 520

Obłędne roladki z zielono czerwonym nadzieniem i wyczuwalną nutą oregano. Idealnie komponują się i smakują podane z warzywami i kaszą gryczaną.

Składniki

  • Pasta brokułowo-paprykowa:
  • Kilka różyczek brokuła
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • Sól
  • Pieprz
  • Mięso:
  • 400 g fileta z piersi kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Dodatkowo:
  • 400 g mieszanki warzyw na patelnię
  • 0,5 szklanki bulionu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 100 g kaszy gryczanej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną paprykę. Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu. Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń