Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z pastą jajeczną"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 91
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1743
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1589
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 91
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1743
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1589
Składniki
Ugotowane na twardo jajka obierz i posiekaj (możesz przecisnąć je przez praskę do ziemniaków). Dodaj serek, majonez, chrzan, posiekany szczypiorek. Wymieszaj i przypraw masę do smaku.
2. Rozłóż plastry szynki. Na każdy nałóż trochę jajecznego farszu, zwiń w rulonik i schłodź w lodówce. Podaj z ciemnym pieczywem, udekorowane listkami natki lub selera.
Te same roladki z szynki z pastą jajeczną możesz także podać w inny sposób, a mianowicie w galarecie. Rozpuść w odpowiedniej ilości wody 2 kostki warzywne lub mięsne. Namocz łyżkę żelatyny, połącz z wywarem i mocno przypraw galaretę.
Na dno półmiska wlej trochę galarety, wstaw do lodówki, aby zastygła. Potem ułóż na niej roladki. Udekoruj plasterkami ogórka, marchewki, listkami natki. Zalej tężejącą galaretą, wstaw do lodówki, aby całkowicie zastygła. Podaj z sosem chrzanowym.Źródło: Bella Relaks