Do góry
Przepis spons.

Dania główne Przepis na:

Roladki z polędwicy wołowej i sałatka ze szpinaku i suszonych pomidorów

Roladki z polędwicy wołowej i sałatka ze szpinaku i suszonych pomidorów

Autor: Smacznie_Beztluszczowo

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 212

Dodano: 18.10.2016

Odsłon: 2250

Na polędwicę wołową sposobów jest kilka. My przygotujemy dziś pyszne roladki, marynowane wcześniej w ziołach i czosnku. Roladki wypełnione będą suszonymi pomidorami. Aby było do końca fit i zdrowo, super mięso podamy z sałatką ze szpinaku z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika.

Składniki

  • 1 stek z polędwicy wołowej 300 g
  • 2 ząbki czosnku
  • świeże zioła – oregano, tymianek, rozmaryn
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz czarny młotkowany
  • 15 pomidorów suszonych
  • dwie garści świeżego szpinaku baby
  • 4 łyżki ziaren słonecznika
  • sos: 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów + 1 łyżka musztardy + 2 łyżki octu balsamicznego + 1 łyżka miodu
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy. Całe mięso rozbijamy by było cieńsze. Mięso marynujemy w czosnku, ziołach, pieprzu i oliwie.

  2. Zamarynowane mięso kroimy na dwie części. Na każdym kawałku układamy posiekane suszone pomidory. Mięso zwijamy w rulon. Może na nim zostać marynata (czosnek, zioła).

  3. Urządzenie Philips Airfryer rozgrzewamy do 190 stopni. Roladki wkładamy do koszyka i smażymy 5-7 minut.

  4. W tym czasie umyte liście szpinaku mieszamy z pestkami słonecznika (możemy je wcześniej uprażyć na suchej patelni) i sosem.

  5. Sos przygotowujemy mieszając ze sobą oliwę, musztardę, ocet balsamiczny i miód. Sos roztrzepujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Sosem polewamy sałatkę.

  6. Usmażone roladki wołowe z suszonymi pomidorami podajemy ze świeżo przygotowaną sałatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń