Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z soli ze szpinakiem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Szpinak opłucz, porwij i wrzuć na patelnię, na której smaży się pokrojony w plasterki czosnek. Skrop go sokiem z cytryny. Po kilku minutach szpinak na patelni zalej śmietanką, przemieszaj, chwilę duś razem, przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Rozłóż opłukane filety ryby, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Na każdym płacie ułóż po porcji szpinaku, po jednym suszonym pomidorze i czarnej oliwce. Zwiń każdy filet w roladkę począwszy od ogona, a następnie zepnij wykałaczką. Ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Zapiekaj 30 minut w 180°C.
Przygotuj sos. Roztop masło, wlej wino, śmietankę (dolewaj ją powoli, cały czas mieszając). Po chwili dodaj wywar. Doprowadź do wrzenia, stale mieszając. Dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny, dodaj posiekany koperek.
Zaraz po upieczeniu rybę ostrożnie przełóż na talerze, polej sosem i od razu podawaj. Do roladek możesz podać ryż ugotowany na sypko.
<strong>: 90 minut Porcja: 200 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie