Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki ze śliwką i migdałami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Śliwki i migdały moczyć w herbacie przez ok. 15-20 minut. Do każdej śliwki wcisnąć migdał (reszta do sosu). Mięso rozbić, posmarować przyprawą.
Na każdym sznyclu układać po cztery śliwki, zwijać, a wierzch owinąć trzema plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami.
Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie aż do zrumienienia, dołożyć roladki, migdały, podlać wodą i octem, dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny.
Przed podaniem koniecznie posyp roladki posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
ok.120 minutŹródło: Twoje Imperium