Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolady po śląsku

Rolady po śląsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12881

Dodano:

Odsłon: 13

Wypróbowany przepis na "Rolady po śląsku"

Składniki

  • 6 plastrów chudej wołowiny
  • 6 pasków ogórka kiszonego
  • 6 plastrów boczku wędzonego (lub wędzonej słoniny)
  • 3–4 cebule
  • 6 łyżeczek musztardy
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki pokroić w słupki, cebule w plastry. Plastry mięsa rozbić na cienkie płaty. Doprawić, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć cebulę, ogórek, boczek lub słoninę.

  2. Zwinąć ciasno i związać bawełnianą nicią. Smażyć do zarumienienia z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, następnie zalać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem około godziny. Gdy rolady będą już miękkie, usunąć nici. Powstały sos doprawić do smaku i zagęścić niewielką ilością mąki. Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

  3. Czas: około 1,5 godziny.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń