Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół

Rosół

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 286

Dodano:

Odsłon: 13504

Pyszny rozgrzewający rosołek nie tylko na niedzielny obiad:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wołowe z żeberkami zalewamy wodą, gotujemy. Po zagotowaniu wrzucamy obrane warzywa, przyprawiamy. Po pół godzinnym gotowaniu wrzucamy mięso drobiowe. Gotujemy wszystko do miękkości. Ilości mięsa podaję przybliżone. Jedni lubią bardziej mięsny inni mniej. Ja sama robię różnie, czasem robię bez żeberek, czasem zamiast mięsa z kurczaka daję mięso z indyka albo z kury. Każdy ma swoje własne upodobania. Ja lubię warzywa z rosołu, dlatego ja osobiście daję takie ilości. Wiadomo, te ilości są także przybliżone, w zależności od ilości mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kmagg 24 lutego 2013 wygląda pysznie :) ja osobiście dodaję jeszcze cząber - nadaje on niesamowity smak rosołowi. Polecam do wypróbowania :)

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 10 lutego 2013 Ooo rosołek z włoską kapustą...uwielbiam
Troszkę inne daję składniki,ale jest pyszny (kurczak,indyk,pręga,żołądki,włoszczyzna i obowiązkowo gałązka selera naciowego)
Właśnie dziś taki gotuję dla rodzinki ;-)

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń