Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół koreański

Rosół koreański

Autor:

Przepisów i artykułów: 2050 Ocena: 45993

Dodano:

Odsłon: 2866

Bardzo łagodny ,treściwy ,orientalny smak.

Składniki

  • 1 l rosołu z kurczaka
  • 250 g polędwicy wołowej
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 100 g pieczarek
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • mielony imbir
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso pokroiłem w cienkie paski. Dodałem sos sojowy ,wymieszałem i na rozgrzanej oliwie podsmażyłem. Przełożyłem do garnka (bez tłuszczu). Na tym samym oleju podsmażyłem obraną i pokrojoną w słupki marchew. Tak jak w przypadku mięsa przełożyłem do garnka.
    Następnie podsmażyłem pieczarki ,razem z posiekaną dymką ze szczypiorkiem. Dodałem do garnka ,zalałem gorącym bulionem ,dodałem sezam. Gotowałem przez chwilę ( ok. 5 min). Do smaku doprawiłem solą i imbirem. Podałem z ugotowanym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 24 marca 2014 A ładnie pachnie,bo mam obok bar koreańsko-wietnamski ale tak jedzie z niego,że odechciewa się wszystkim wokół takich potraw. Omijamy go z daleka.Może jak sama zrobię to zmienię zdanie,co?Jak myślisz? Odpowiedzi: 3 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 24 marca 2014 bardzo ciekawy przepis,koniecznie muszę wypróbować:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń