Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z klopsami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w długie plasterki. Wrzuć je do gorącego wywaru warzywnego.
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Poczekaj, aż ostygnie i przełóż go do miski. Dodaj mięso mielone oraz jajko i dopraw je solą oraz pieprzem. Pół kajzerki namocz w mleku. Gdy nasiąknie, odciśnij i dołóż do reszty składników.
Masę dokładnie wymieszaj, a następnie ulep kilka kulek. Obtocz je w mące pszennej, po czym wrzuć je do wrzącej wody i ugotuj.
Klarowny rosół z marchewką przelej do miseczek. Do każdej porcji włóż klopsy i posyp zupę posiekaną natką.Źródło: Telemax